[Holiday Hype ]

 

Limassol (greacă Λεμεσός, Lemesos, turcă Leymosun) este al doilea oraș ca mărime din Cipru (după Nicosia), cu o populație de 239.000 de locuitori (conform recensământului din 2011). Orașul este un port situat în Golful Akrotiri, pe coasta sudică a insulei și este capitala districtului Limassol.

Limassol este un mare port la Marea Mediterană, utilizat în scopuri turistice și comerciale. Orașul este renumit pentru lunga lui tradiție culturală și pentru faptul că aici se află Universitatea de Tehnologie a Ciprului. Un spectru larg de activități și un mare număr de muzee și situri arheologice sunt disponibile vizitatorilor interesați.

Este logic faptul că Limassol atrage o rată largă de turiști, mai ales pe durata sezonului de vară, cazându-i în diferite hoteluri și apartamente luxoase. În adaos pentru obiectivele turistice de aici, marina clădește în prezent un proiect care va oferi o rată largă de servicii și atracții peste tot în Cipru. Proiectul se numește „Limassol Marina”.

Limassol a fost construit între două orașe antice, Amathus și Kourion. Pe durata regulilor Bizantine, era cunoscut ca Neapolis (Orașul nou). Acum, partea turistică a orașului Limassol se întinde pe de-a lungul coastei de est până la Amathus. La vestul orașului se află Baza Militară Akrotiri a Marii Britanii.

Țară Cipru Cipru
Districtul Limassol

Guvernare
 - Primar Nicos Nicolaides

Suprafață
 - Total 34,016 km²
Altitudine 20 m.d.m.

Populație (2011)
 - Total 239000 locuitori

Fus orar EET (+2)

 

Source:Wikipedia