[Holiday Hype ]

 

Capri este un oraș în provincia Napoli, regiunea Campania a Italiei, aflat în partea de est a insulei Capri. El cuprinde centrul și estul insulei, în timp ce partea de vest aparține orașului Anacapri.

Insula Capri, denumită în antichitate Caprea (insula a fost colonizată de greci încă din secolul VII î.Hr.), este situată la intrarea în Golful Napoli. Insula are 6,7 km lungime și aproximativ doi kilometri lățime, iar suprafața sa măsoară 10,4 kilometri pătrați. Elementul caracteristic al reliefului insulei îl constituie stâncile abrupte de calcar care se înalță din adâncurile mării. Monte Solaro este punctul situat la cea mai mare altitudine de pe insulă și măsoară 589 de metri înălțime.

Pe insula Capri se află trei localități mai importante. Capri este așezarea principală a insulei. Portul Marina Grande se află pe coasta de nord, iar la vest se ridică Anacapri. Pentru a ajunge de la Capri la Anacapri trebuie străbătute 784 de trepte săpate în stâncă. La vest de Anacapri se află Grota Albastră.

Țară Italia Italia
Regiune Regione-Campania-Stemma.svg Campania
Provincie Provincia di Napoli-Stemma.svg Napoli


Guvernare
 - Primar Gianni De Martino 

Suprafață
 - Total 3,97 km²
Altitudine 142 m.d.m.

Populație (31 decembrie 2010)
 - Total 7349 locuitori
 - Densitate 1.851,13 loc./km²

Fus orar CET (+2)

 

Source:Wikipedia